Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J21a79n 89K51a50r32a82s24e14k

20. 6. 2021 23:29

na Zapade (kde jiz dlouho ziji) to neni tak pekne jak si kdekdo mysli. Rozmaha se nesvoboda, je to ovsem delano tak mazane, ze to skoro nikdo nevnima (rekl bych tak nanejvys 10% obyvatel je sto prokouknout, jakym smerem to vede)

Bohuzel jsme s rodinou dlouho vahali s navratem a dnes to jiz neni prakticky mozne. Pri svych navstevach ve vlasti citim, ze jsem uplne jiny clovek, jinak se dycha, neni to tak sesnerovane.

Napr. jsem na chate u znamych vykladal u piva tu historku z Nemecka, ze obcan, rom, jedinacek prisel z prace domu a osprchoval se. Cela spolecnost se smala a pak zase rekl nekdo neco jineho a vubec se nikdo na nikoho blbe nedival, ani nebyl na mrtvici. Ze zavisti jsem pozoroval, ze se v me byvale vlasti jeste zije.

No nic, uz to na tom Zapade nejak doklepem.

1 0
možnosti
JK

"Proto se nedivme, že nás Západ poněkud váhá považovat za vlastní, když se rozhodneme vyhošťovat velvyslance"

Jak to můžete spojovat s poklekáním? Německo a ostatní země mají úplně jiné priority než se zabývat poklekáním, pokud jde o vyhošťování ruských diplomatů.

Tohle mi na těch dnešních pokrokově smýšlejících lidech docela vadí. Že když se rozhodují jak mají na co reagovat, tak se nejprve podívají co dělají ti na Západě, a pak se podle toho přizpůsobí, aby náhodou nebyli ve špatné společnosti. Tak snad máte vlastní hlavu a vlastní názory. Nebo ne?

A proč bychom vůbec měli chtít, aby nás Západ považoval za vlastní? Nemůžeme být prostě sami sebou?

6 0
možnosti
JM

Opravdu souhlasím s názorem , že tzv. Západ už dávno není etalonem a tou zaslíbenou společnosti kam chceme bez debaty směřovat jak tom bylo ještě ve sladkých devadesátkách. Dnes se ten Západ spíše stal laboratoří progresivistů, kde můžeme pozorovat neradostné dopady jejich sociálních experimentů a pokusů o vytvoření "lepší, sociálně spravedlivější společnosti" , která se ve skutečnosti obloukem propadá do socialistické utopie, ze které jsme se "my z východu ze střední Evropy " relativně nedávno horko těžko vyprostili. Úplně paradoxně nám tak dnešní Západ namísto vzoru kam chceme směřovat, dává příklad toho na co si máme dá pozor a čemu se vyhnout dokud ještě máme čas a manevrovací prostor. Na druhou stranu nás samozřejmě žádná skvělá budoucnost nečeká ani na to východě , který nás před tím ovládal. Z tohoto pohledu nám nezbývat než být sami sebou . Je to šance nejen pro nás , ale dost možná i pro lidi na Západě. Řada z nich, co jsem potkal, na nás pohlíží jako na poslední ostrůvek "starého dobrého" ještě normálního světa a skrytě nám fandí protože v jejich zemí již dávno nelze mluvit otevřeně. Kdo by to byl tedy v na začátku devadesátek řekl, když jsme se my za minulého režimu otevřeně mohli bavit jen doma při poslechu Hlas Ameriky.

1 0
možnosti
RK

Jen k těm ženám co si na ně chlapi dovolují: nevím jak nyní, ale před takovými 40 lety se ženy některým přímo nabízely, protože to přece byli borci, které jim pak druhé záviděly... No a pak se divily, že jsou to děvkaři, násilničtí ožralové.

3 0
možnosti
RK

A ještě bych dodal: jaká šla, takového potkala.

2 0
možnosti
RH

R18a44d54e79k 15H86o90d92a64ň

14. 6. 2021 23:50

Nu milá paní, označte mě jak chcete, ale nedávno tu byl stesk od jedné "znásilněné", a číst, jak jí nejdříve bylo blbé odmítat alkohol, tak se opila, pak s ním vyrazila domů, protože jí nabídl večeři či co, pak s ním šla do postele, protože to přece ještě neznamená, že bude sex... A pak šok, že sex byl? No, co na to říct? Asi jen to me-e-e-e too.

A ti homosexuálové? Jako vážně? Vždycky se najde bezmozek, ale u nás, kde je to většině obyvatel zcela fuk,si snad není moc na co stěžovat. Příbuzného přítel je z Polska. To je zcela jiná dimenze.

A že si fotbalisté neklekli? Neklekli, není proč. Záleží snad na všech životech.

13 0
možnosti
ZZ

Je hezké, že v Německu je všechno OK, ale je to jen fasáda Potěmkinových vesnic. Němci už dobře vědí jaká cenzura panuje v Německu a co mohou na veřejnosti říkat a co ne. Sociální sítě jsou přísně sledovány a jakýkoliv veřejný projev nesouhlasu s tím, co se má veřejně říkat, se tvrdě postihuje.

Jak to je ve skutečnosti se pak dozvíme naprostou náhodou:

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/nemecti-vojaci-jeli-do-litvy-zastrasovat-rusy-misto-toho-opili-urazeli-zidy-a-zneuzili-kolegu-40363398#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=x7A7YuTklTV-202106151734&dop_id=40363398

Z uvedeného vyplývá, že 4 % němců - jsou antisemité a nesnáší migranty i slovany.

72 % mají stejné názory, ale dovedou je výtečně skrývat, 20 % je to jedno a 4 % jsou vyznavači progresivního myšlení.

Úchylky jsou tedy v Německu - a nejen tam, vzácně vyrovnané a těm bychom se měli vyrovnat?

8-o8-o

0 0
možnosti
PK

P78a95v83e53l 61K27l93e32i81n

14. 6. 2021 23:31

Hodně omezené komentáře tady. Čech všude byl,všechno ví nejlíp. Nejspíš se vám zdá to co tu máte jako úplně normální. Řeknu to takhle,pár let života na tom “zkaženém” západě a bude se vám zatraceně těžko vracet do české kotliny

2 14
možnosti
RK

Tak si tam zůstaňte a žijte si spokojeně.

6 0
možnosti
RM
JT

J78i96r42i 86T79i22c38h48y

14. 6. 2021 18:06

Pisatelka zacala s popisem problemu na Zapade, s cimz musim souhlasit, hned v dalsim odstavci vsak vyjadrila nazor, ze na kritiku zapadu nejsme dost vybaveni!? Nase spolecnost urcite neni dokonala, ale k takovym zhovadilym vymyslum z Kanady, USA a zapadni EU (musim je vyjmenovavat?) jsme jeste nedospeli, i kdyz ten tlak sili.

19 0
možnosti
TS

Takový článek,je jenom slátanina všeho dokupy!! Nulová hodnota.

7 2
možnosti

M24a60r19t17i54n 25Š71u24l53c

14. 6. 2021 15:06

Nemyslím si, že je pro Čechy na kritiku progresivistického myšlení ještě brzy (spíše již trošku pozdě).

Ten, kdo v něčem již "jede".. není schopen své počínání objektivně posoudit .. jako třeba alkoholici, narkomané, fanatici všeho druhu.. včetně "progresivistů".

Češi jsou někde uprostřed ..mají možnost kriticky vnímat jak problémy minulosti.. tak ještě s určitým odstupem (tj. na druhých) kriticky vnímat počínání "průkopníků" všeho druhu.

Průkopníci, novátoři a revolucionáři dělají zákonitě chyby, které si nejsou schopni připustit, dokud tvrdě nenarazí. Z toho mála pozitivního, co po nich zbyde, těží až ti ve druhém sledu.

Já myslím, že my jsme dostatečně dlouho v prvním sledu pomáhali strkat tu káru komunistického progresivismu a pokroku, takže máme docela poučení a právo sledovat ty novodobé tendence poněkud kriticky a zpovzdálí. Nové trendy o sobě vždycky tvrdí, že jsou konečně ty správné ..ale není to pravda. Jen malá část se z toho osvědčí a přežije. To se opakuje stále dokola.

19 0
možnosti
JK

Přesně tak. Při studiu v USA jsem jen zíral, jak spousta američanů naletí na kdejakou pitomost a nechá se snadno zmanipulovat. Se spolubydlícími (Polák a dva Indové) jsme si z toho dělali legraci. A s těmi Vietnamci - zkusila jste se jich pozeptat ?

2 0
možnosti
LH

Autorka plní zadáni docela svědomitě, jen bych rád věděl kdo je příkazcem této svědomité absolventky PF UK . Ale těmto právníkům je radno se vyhnout, vědí předem co je správné.

6 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1530x
Absolventka PF UK, v současnosti žiji a pracuji v Německu.

Seznam rubrik