Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Loni jsem měl příležitost se podívat do Neapole a musím s autorkou naprosto souhlasit. V okolí Neapole, ale i přímo v Neapoli lze nalézt nádherné historické památky, současná Neapol je však děs a hrůza!

Tam jsem se též dozvěděl, že rčení: "Vidět Neapol a zemřít" vůbec není o kráse Neapole! Na jednom pahorku nad Neapolí totiž bylo popraviště. Diváci seděli zády k Neapoli, odsouzenec vyšel na popraviště v kápi, čelem k divákům, takže kat mu sňal kápi, on uviděl Neapol a vzápětí na to zemřel!

Mimochodem, je historicky dokázáno, že zničující erupce Vesuvu se opakují s periodou 2000 let. Ke zničení Pompejí došlo v roce 79 n.l.. Takže času již mnoho nezbývá! Vzhledem k současné hustotě osídlení neapolského regionu by ten Armagedon byl mnohem strašlivější! Pokud vím, tak italská vláda možnou evakuaci neapolské oblasti zatím příliš neřeší!

0 0
možnosti

P22e37t10r 90K36ř47í44ž

3. 10. 2015 8:00

Čtivě napsané, muselo to dát spoustu práce. Kromě mnoha informací jsem si posílil stále rostoucí přesvědčení, že bychom si měli vážit toho, jaké to máme zde v ČR. A k těm skládkám toxického odpadu: viděl jsem dokument o mafiích, včetně italských. Hovořil v něm i bývalý kmotr mafie, nyní spolupracující s policií. Žije dnes na utajeném místě, přičemž si pro sebe vymínil domek se zahradou v jím vybrané lokalitě. Konzumuje výhradně tu zeleninu, kterou si sám vypěstuje. Sdělil, že italskou zeleninu, o které neví, kde vyrostla, by nikdy nejedl... Snad je dobré na to myslet, když si v supermarketu kupujeme rajský protlak, kečup, fazole v plechovce atd. Suroviny totiž většinou pocházejí z Itálie. Záruku, že to, co koupíme, nevyrostlo vedle utajené skládky jedů, nemáme žádnou.

3 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1530x
Absolventka PF UK, v současnosti žiji a pracuji v Německu.

Seznam rubrik