Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P30e82t59r 27M54a30n16d16a

30. 4. 2022 6:46

Zdá se, že petici založila sama autorka blogu.

2 0
možnosti
JP

Neskutečný patolízal Duka, který je znám svou podporou Klause a Zemana, který gratuloval Okamurovi po úspěchu ve volbách....Tento podivně hodnotově nastavený pán opravdu není důstojným reprezentantem církve, natož tím, který by ji směroval pozitivním směrem.

0 7
možnosti
JL

Proč se divit katolickým hodnostářům? Nudí se. Nedávno jsem šel kolem kostela, farář vyšel ven - byla tam svatba - a kropil svěcenou vodou i jejich auta. Mě minule lhostejně, asi že jsem nepřinesl koláče? ...A pak pamatujeme si, že katoličtí kněží žehnali zbraním. To s Ježíšem, domnívám se, moc společného nemá. Ježíš neříkal, zabijte své nepřátele, pokud si vybavuji Bibli.

0 0
možnosti
Foto

Pokud se přesto někdy objevil případ, že některý církevní představitel žehnal zbraním, pak šlo o jeho pochybení a nejednal tak za danou církev, nýbrž za sebe. S křesťanskou teologií je totiž takovýto postoj neslučitelný a dá se tudíž v takovém případě pochybovat o platnosti takového žehnání. Vždyť zabíjení je v podstatě protikladem žehnajícího Boha. V Obřadech žehnání - Benedikcionálu - kde jsou obsaženy všechny církevní žehnací formule pro nejrůznější účely – se nenachází žádná formule pro žehnání zbraní a válečných strojů. Pokud tedy někdy nějaký kněz svévolně požehnal zbrani, neučinil tak ve jménu církve a ani z jejího pověření.

0 0
možnosti
Foto

Text kardinála Dominika Duky dotýkající se ruské agrese na Ukrajině a to speciálně osudu znásilňovaných žen, považuji za nevydařený. Dost dobře nechápu. proč se pan kardinál takto vyjadřoval.

Ale zcela nechápu petici vyzývající papeže k disciplinárnímu řízení proti kardinálu Dukovi právě kvůli tomuto textu. Nikde jsem se také nedočetl, kdo je autorem této petice. Proto u mne takováto anonymní petice vyvolává určitou nedůvěru.

4 0
možnosti
AL

Já bych zůstal v klidu a přečetl bych si ten text ještě jednou, bez předsudků a pozorně. Nepodléhal bych mediální hysterii a ani nebudu podepisovat petici požadující trest smrti pro zrádce a agenty zahraničního imperialismu.

6 0
možnosti
MB

Dukův text jsem vnímala jinak, tedy pokud máte na mysli jeho blog na Aktuálně.

9 0
možnosti
JV
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1530x
Absolventka PF UK, v současnosti žiji a pracuji v Německu.

Seznam rubrik